Ik ben niet iemand die vanuit zichzelf vooraan gaat staan, dus waarom ik ooit een caller geworden ben is voor mij ook een raadsel.

In 1984 ben ik begonnen met squaredansen bij "Scaldis Squares" in Zeeland, Nederland. Al heel snel was ik gevangen door het dansen en hoe de choreografie van square dansen in elkaar stak. In 1985 haalde ik mij 'black badge' bij de ECTA* waardoor ik officieel leerling caller was. En dezelfde tijd werd ik ook de Clubcaller bij "The Swinging Posse" , Antwerpen, België. Eind 1985 begin 1986 zat ik in het leger en werd mijn vader caller bij "The Swinging Posse" waar we nog jaren het podium gedeeld hebben.

Fall Round Up 1986, dankzij de sponsering van Kenny Reese kon ik het toenmalige examen afleggen bij de ECTA* en werd toen full member, of caller.

Intussen ben ik Clubcaller geweest bij 'The Brotherhood of Square Dance', heb ik op het programma gestaan van een aantal specials, 2 jamborees en ben nu nog clubcaller bij 'The Paradise Dancers'

Je zal niet veel foto's van mij zien hier, maar wel veel foto's door mij. Mijn twee andere grote hobbies zijn fotografie (https://hermansnoens.be) en IT - mijn werk (https://www.uantwerpen.be/nl/personeel/ronny-hermans)

Iemand die ik niet mag vergeten is Jack Fransen de Callerlab Teacher die mij in de beginjaren heel veel bijgebracht heeft over het callen.